Kjøttdeigrull med bacon!

Kjøttdeigrull med bacon!

Kjøttdeig rull er veldig godt til middag og du kan gjerne servere dette også til middagsgjester, da det er en enkel rett å lage.

Jeg har ikke så mye fyll I denne men det er helt opp til deg om du ønsker å endre på fyllet og bruke mer grønnsaker I midten.
Bacon gir en ekstra god smak på kjøttdeigen og her har jeg faktiks brukt Gilde sin kyllingbacon for den er mager og meget godt på smak. Denne retten passer fint til en middag for 4 personer, hvis du også servere poteter og grønnsaker til.

400 gr kjøttdeig

1oo gr kyllingbacon

1 gul løk

1 ts salt

2 ss vann

Pepper

Brun saus:

2 ss smør

2 ss maizennamel

Ca 5 dl vann

2 ss kyllingfond

1 ts hvitløkspulver

Salt / pepper

Kraft fra kjøttrullen

Litt sukkerkulør

Steketid: Stekes midt I ovnen på 185 gr I ca 25 minutter.

Bland sammen kjøttdeig, salt, pepper og vann med hendene og bland det forsiktig sammen. Legg aleminiumsfolie på kjøkkebenken og legg kjøttdeigen oppå. Form en avlang form / rektangel og legg utover det fyllet som du ønsker. Her kutt opp bacon I små strimler og finhakk løken.

Rull så sammen rullen fra den ene siden og mot den andre. Pakk godt inn kantene og endene slik at det ikke spriker. Pakk så rullen inn I aleminumsfolie og legg deni en ildfast form, sette den så til steking I ovene. Se steketid over.

Mens den steker kan du gjør ferdig sausen, så du kan bare helle kraften over når den er klar. Smelt smøret og tilsett melet og rør det godt sammen mens du heller I vannet. Kok det opp mens du hele tiden rører og tilsetter krydder. Hell over kraften og smak til med salt og pepper evt. annet krydder til slutt.

Jeg serverte kokte poteter som jeg hadde litt I stekeovene med litt salt, hvitløk og gressløk over. Men du kan også bare servere de kokte potetene med saus, det er også veldig godt.