Smørdeigs sjokoladekjeks!

Smørdeigs sjokoladekjeks!

Her har dere også en utrolig lett kjeks å lage, samt kun 4 ingredienser her også :). Jeg hadde 2 ss kakao i min oppskrift men jeg synes de ble litt for mørke, så jeg har redusert i oppskriften her. Men det er jo valgfritt om du ønsker en litt lysere variant av kjeksen.

200 gr smør ( mykt i terninger)

350 gr mel

1, 5 ss kakao

140 gr sukker

1 plate melkesjokolade

Sikt mel og kakao i en bollen og smuldre smøret opp i sammen. Tilslutt tilsett sukkeret og kna dette sammen til en fast deig. Føler du at denne blir for fast at du ikke klarere å få til en fast deig, kan du fuske litt og ha i 1 ss melk.

Rull ut deigen på benken med litt mel under og trykk ut ønsket figurere – hos meg ble det blomster idag 🙂

Stekes i 180 gr i ca. 15-20 min – legg de på en rist og la de ble kalde. Smelt sjokoladen i vannbad og smør bunnen av kjeksen med sjokolade. Legg den opp ned mens den tørker, sett den gjerne i kjøleskapet så går det fortere.

Lykke til og håper du blir fornøyd 🙂