Mormors Fyrstekake!

Mormors Fyrstekake!

Hver gang jeg ser fyrstekake tenker jeg på min mormor 🙂 Hun var alltid så flink til å lage denne kaken og for meg er dette en kake av “den gamle sorten” 🙂 og den passer jo like godt til påske som til hverdags!

125 gr smør

1 dl sukker

Dette røres hvitt. (lurt å sette ut smøret en stund før, så det er mykt og godt)

2 eggeplommer

2 ss vann

1 1/2 ts bakepulver

4 dl mel

 

Rør inn eggeplommene, vann, mel og bakepulver og elt deigen lett sammen. Sett den så kaldt i ca. 1 time, så den blir lett å arbeidet med etterpå. Deigen kan også stå til neste dag hvis du plutselig fikk det litt travelt 🙂 (men husk å pakk den inn i plast)

Finn en litt høy pai from eller du kan bruk en vanlig kakeform. Ta bort 1/3 del av deigen som du skal bruke til å pynte kaken på toppen. Trykk så ut bunnen til kaken og litt opp langs kantene. Ha så i mandelmassen og fyll på alt du har.

Mandelmassen:
Denne kan du enten kjøpe i butikken som “Makronfyll” eller du kan lage den selv, se oppskrift under:

250 gr mandler (malte)

250 gr melis

Blandes godt sammen

2 eggehviter røres godt inn med melismassen.

Noen lager rute mønster på toppen av kaken med deigen du har igjen – mens her lagde jeg Sol 🙂 hadde så lyst på litt vårstemning. Så bruk fantasien og lykke til 🙂

 

Stekes på 190 grader – i ca. 30 min i nederste rille.

IMG_4218