Fylte kylling muffins!

Fylte kylling muffins!

Fikk sms fra min mellomste sønn når jeg var på butikken ” mamma kan du lage noe godt til lunsj imorgen?”
Det ble overraskelses-muffins og her kan en jo bare fylle de med hva man vil, kun fantasien som setter en stopper. Her er min oppskrift:

Lage en hvetedeig:
6 dl mel
25 gr. gjær (færsk)
1 ts salt
ca 3,5 melk
25 gr smør

Bland gjæren i melet, ha i salt og rør godt inn melken. Ha i smøret tilslutt og rør deigen så den blir seig og god.

Ta frem muffinsformer og ta en liten deigklump og legg i bunnen av muffinsformen. (uten å forheve).

Jeg har valgt å fylle de med kyllingfilet, da jeg hadde det i kjøleskapet.

2 stk. kyllingfilet stekes oppkuttet i stekepannen.

1,5 dl. Creme fresh – has oppi når kyllingen er stekt.
1 ts Cutney med chilli smak ( velg selv smaken) kan også ha 1 ts pesto hvis ønskelig. Fyll kyllingblandingen opp i muffinsformen og ha litt revert ost på toppen. Legg så et lokk av deigen opppå fyllet. La dette står og heve godt ca. 30 min. Pensl så med egg på toppen og strø litt raspet ost på for å pynte litt. Stekes i midt i ovnen på 200 gr i ca. 20 min.