Leirkrukke Brød!

Da ble det nybakt brød til kveldsmat og det smakte utrolig godt! Denne gangen lagde jeg i en  leirbolle/krukke og det ble jo ganske så dekorativt. Denne krukken fikk jeg blomster i til jul men den fungerte så absolutt som brødform også!
Her har du oppskriften hvis du har lyst til å prøve deg 🙂

400 g hvetemel
100 g fint sammalt hvetemel eller fint sammalt rugmel
50 g havregryn (evnt. 30 g helkorn hvete og 20 g havregryn)
50 g gresskarkjerner ( Solsikkefrø)
10 g salt
ca 4 dl vann
1 pk gjær
3 ss olje (brukte god olivenolje)

Jeg blandet alt det tørre, smuldre gjære i melet. Så helte jeg opp i vann og olje mens jeg rørte det hele sammen. Her er det ca mål så du må også ta ca mål med vannet.Jeg blandet alt det tørre, smuldre gjære i melet. Så helte jeg opp i vann og olje mens jeg rørte det hele sammen. La deigen heve til dobbel str.

Jeg smørte krukken med olje før jeg la brødet oppi og satt det til heving. Stekes i 220 gr i ca. 30 min.
Etter at det er stekt og jeg tar det ut av ovnen pensler jeg over med litt smeltet smør, da får det en flott og gyllen farge.

Lykke til og håper det smaker 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s