Rundstykker med Kesam!

Rundstykker med Kesam!

Minsten skulle ha med seg rundstykker på skolen idag til “Påskefrokost”. Disse er utrolig gode og siden det er barn som skulle spise, sløyfet jeg alt av korn/frø. Selv synes jeg alltid det er godt med litt ekstra frø på toppen – gir en ekstra god smak.

1/2 pk gjær

1 ss sukker

3 dl Kesam (ett beger)

4 dl vann

50 gr smør

1 ts salt

ca. 1 kg mel

Varm vann og rør ut gjæren. Ha i kesam og bland dette godt sammen. Ha i sukker, salt og mel og rør dette godt sammen. Ha så i mykt smør og rør til deigen slipper bollen. Det blir ca. 17 rundstykker ut av denne deigen. La deigen heve ca. 30 min før du triller ut bollene. Jeg penslet de ikke med egg, da noen av barna var allergiske men penslet litt med smeltet smør med en gang de kom ut av ovnen. Da får de en lysebrun og fin overflate.

La deigen stå og heve ca. 30 min – stekes i 220 grader i ca. 20 min.

LYKKE TIL 🙂