Indisk Kyllingsuppe!

Indisk Kyllingsuppe!

Denne suppen er den beste jeg har smakt! Så jeg håper du tar sjansen og prøver deg for liker du mye smak så vil du garantert falle for denne.

1 liten løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts rød chili (gjerne fersk)
3 ss revet frisk ingefær
3 gulrøtter, grovt revet
1 (syrlig) eple, grovt revet
ca. 2 ts karri
9-10 dl kyllingkraft eller kyllingfond (utblandet i vann)
1 bx kokosmelk (eller matfløte)
5 (små) kyllingfileter, i biter
hvi pepper
litt salt
1/2 ts koriande (bruk gjerne frisk og da litt mer)

Skrell ferdig grønnsakene/rasp gullerøtter/epler/ingefær så alt er klart før du starter og lage maten.

Fres løken i litt nøytral olje i en gryte, til den er blank og myk. Ha i hvitløk, chili og ingefær og la det surre med noen minutter. Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraft. Kok opp og la det småkoke i ca. 10-15 minutter.

mellomtiden deler du kyllingfileten i jevnstore biter, som stekes i litt smør eller nøytral olje på middels varme til kyllingen har en fin stekeskorpe på alle sider. Krydre kyllingen med litt salt og litt pepper underveis. Den trenger ikke være helt gjennomstekt enda.

Tilsett kyllingbiter og kokosmelk i suppegryten og gi suppen et lett oppkok.Smak til med mer karri, chili, salt og hvit pepper, om nødvendig, og la suppen trekke et par minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Rett før servering rører du inn rikelig med koriander.

Jeg serverte små baguetter til men du kan også servere Nanbrød eller noe annet hvis du ønsker. Nan brød finner du også oppskrift på her inne 🙂 NANBRØD

 

16684371_1557344144293130_1791414114066393151_n