Mandelkake med ostekrem!

Nydelig, saftig og veldig god kake og siden jeg viste at naboen skulle få et overraskelse besøk idag -så tenkte jeg at jeg kunne bidra med ei kake. Naboen påstår at kaken falt i smak! I fyllet bytter jeg gjerne ut Philadelphia osten med tine ananas eller appelsin ost.

4 egg

200 gr sukker

200 gr malte mandler

200 gr kokosmassse

2 ts ekte vaniljesukker

Del eggeplommen og hviten og pisk eggeplommene sammen med sukkeret. Pisk det godt så det blir luftig. Pisk eggehvitene for seg selv. slik at de blir luftige ( et triks er å piske de så mye at du kan snu bollen på hode, og det skal ikke dette ut.

Bland sammen mandler, kokosmasse og vaniljesukker opp i eggedosisen. Hell så forsiktig inn eggehvitene og bland det inn.

Jeg brukte en liten firkantet form fra IKEA men du kan også bruke en vanlig rund 24 cm form.

Pynt:
Her lagde jeg en helt vanlig ostekrem.

200 gr Philadelphia ost

100 gr smør

150 gr melis

Kake stekes 200 grader i ca. 30 min midt i ovene.

Håper den faller i smak!

8 kommentarer Legg til din

 1. Denne fikk jeg lyst til å prøve,men er jeg litt “treig” i oppfattelsen….skal deig og kremfyll på,alt med en gang,og så settes i ovnen for steking?

  Liker

  1. hjemmelagablogg sier:

   Hei Eli😀 deigen til kaken lages først og stekes.la kaken avkjøle før du tar på kremen.lykke til😀

   Liker

 2. Reidun sier:

  Hei, Stor var skuffelsen da Meny oppgir i dag at kaffesirup ikke er å få lenger i butikkene. De påstår at den har gått ut av handelen for lengst. Ingen erstatning finnes heller. Hva gjør jeg? Kaka er klar (- men det ble veeelding mye kokos med 200 g, Og massen ble veldig tørr før jeg rørte inn stivpisket eggehvitte!)
  Men viktigst, hva kan jeg bruke i kremen i stedet for kaffesirup?

  Liker

  1. hjemmelagablogg sier:

   Hei Reidun 😊,
   Håper ikke kaken blir tøff for deg men du kan jo evt dynke den med litt melk når den er ferdig stekt.
   Har to forslag til deg 😉
   1. Ha i ekte vaniljesukker for å få frem smaken.
   2. Sjekk http://www.cemo.no de har og har også utsalg i flere byer 😀

   Håper det var til hjelp og lykke til!🌼

   Liker

   1. Reidun sier:

    Tøff ble den ikke for meg, nei. Men absolutt tørr. Jeg forstår ikke helt poenget med å vispe eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis når det skal røres inn så mye som tilsammen 400 gram malte mandler/kokosmasse etterpå. Massen blir så tung og tett at det ikke kan bli stor heveeffekt igjen i dosisen. Det var heller ikke enkelt å få den stivpiskede eggehviten brettet inn i en så tørr og tung røre. Jeg lurer veldig på om det er for mye kokos. Tror nesten at det hadde klart seg med halvparten. Da hadde nok også mandelsmaken kommet fram. Denne kaken smakte som julens kokostopper – med ostekrem. Ble ingen vinner på kakebordet i denne bursdagen. Anbefaler at oppskriften testes ut og gis en revisjon!

    Liker

   2. hjemmelagablogg sier:

    Det var veldig synd at denne ikke ble som forventet!
    Jeg skal selvfølgelig gå igjennom oppskriften en gang til å sjekke alt sammen.
    Beklager skrivefeil tøff=tørr.
    Hilsen hjemmelaga 😉

    Liker

 3. Carol sier:

  Har laget den i dag, før eg leste kommentarene her, og må si meg helt enig med Reidun. Kaken er tørr, hever lite og minner om kokosmakron. Eg tenkte alt for mye kokos mens eg laga. Skuffelse😔

  Liker

  1. hjemmelagablogg sier:

   Hei Carol 😊
   Så synd at denne ikke falt i smak.
   Jeg har bakt denne mange ganger etter kommentaren fra Reidun i 2017 og har ikke hatt det problemet.
   Litt vanskelig å si hva problemet er men kan være små egg og lite pisket eggedosis.
   Uansett, lykke til videre med bakingen.
   Hjemmelaga 😊🌺

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s