Sitronpai med tertedeig – nydelig!

Sitronpai med tertedeig – nydelig!

 

I dag fikk jeg lyst til å prøve en litt frisk oppskrift på en pai med tertedeig. Denne kan godt serveres lunken sammen med litt vanlijeis – da blir den enda bedre.

Tertebunn:
180 g Siktet Hvetemel
1 ss melis
125 g smør
3 ss vann

Sitronfyll:
45 g Siktet Hvetemel
3/4 dl sitronsaft
3/4 dl appelsinjuice
2 ss finrevet sitronskall
200 g sukker
1,5 dl vann
4 eggeplommer
50 g smør

Marengstopp:
4 eggehviter
100 g melis

Slik gjør du:
Til tertebunn sikter du mel og melis sammen. Tilsett smøret og smuldre det hele sammen. Ha i vannet litt om gangen og elt sammen til en fast deig. Sett deigen på kjøl i 1 time.

Kjevle ut deigen/eller trykk den ut i formen på ca 22 cm og stek bunnen til den blir lys brun. Jeg lot ovnen stå på ca 200 gr i 15 min – men sjekke litt av og til.

Til fyllet sikter du melet og blander det sammen med sitronsaft, appelsinjuice, sitronskall og sukker i en gryte. Rør i blandingen til den er glatt og tilsett vannet. Visp blandingen på middels varme til den koker og begynner å tykne. Demp varmen og la det koke 2 min. til den tykner enda mer. Ta gryten av platen og pisk i smør og eggeplommer. La fyllet avkjøle.

Pisk eggehvitene, tilsett melis, litt om gangen inntil marengsen er helt stiv.

Fordel fyllet i terteformen og dekk med marengs over hele formen. Brenn marengsen med gassbrenner eller en kjapp tir innom stekeovnen på 220 c til marengsen er lys brun.